Skip to main content
Deze handleiding legt uit hoe u uw Close-account koppelt aan CloudTalk. Zodra de koppeling actief is, worden uw gesprekken, sms’jes en contactactiviteiten automatisch gesynchroniseerd met Close.
Gebruikersniveau: Admin
Meer informatie over hoe gesprekken worden gelogd en hoe gegevens na de configuratie worden gesynchroniseerd, vindt u in CloudTalk gebruiken met Close.

Vereisten

  • Een actief Close-account
  • Adminrechten in CloudTalk en Close
  • Uw Close User ID
  • Een Close-API-sleutel

Close configureren

  1. Log in op uw CloudTalk Dashboard.
  2. Ga naar Account > Integraties.
  3. Zoek Close in de lijst met beschikbare integraties.
  4. Klik op Toevoegen.

Uw Close User ID vinden

  1. Ga naar Close > Team Management.
  2. Zoek de gebruiker van wie de ID voor de integratie gebruikt zal worden.
  3. Klik op het Meer-menu (drie stippen) naast de gebruiker.
  4. Selecteer Copy User ID (API).
  5. Plak deze ID in het veld close_user_id in CloudTalk.
Als u een validatiefout ziet zoals close_user_id is required, controleer dan of het veld niet leeg is en of de ID correct is gekopieerd.

Een Close API-sleutel aanmaken

  1. Ga in Close naar Settings > Developer > API Keys.
  2. Klik op New API Key.
3. Geef de sleutel een naam.
4. Klik op Create API Key. 5. Kopieer de gegenereerde sleutel. Deze wordt maar één keer weergegeven.

De authenticatie aanmaken in CloudTalk

  1. Ga terug naar het configuratievenster van CloudTalk.
  2. Voer het volgende in wanneer daarom wordt gevraagd:
    • Authentication name: een naam naar keuze
    • API-sleutel: de sleutel die u in Close hebt aangemaakt
  3. Klik op Aanmaken.
CloudTalk toont nu Authenticatie voltooid.

Gekoppelde nummers selecteren

Kies onder Connected Numbers (for Calls) en Gekoppelde nummers voor SMS welke CloudTalk-nummers gesynchroniseerd worden met Close. U kunt één of meerdere nummers selecteren.

De integratie activeren

  1. Scroll naar het gedeelte Integration Close.
  2. Zet de integratie van Inactief op Actief.
Zodra de integratie geactiveerd is, begint CloudTalk met het synchroniseren van contacten, gesprekken en sms’jes met Close.

De integratie loskoppelen of verwijderen

Als u niet meer wilt dat CloudTalk gegevens synchroniseert met Close, kunt u de integratie deactiveren of permanent verwijderen. Om de integratie te deactiveren, gaat u naar Account > Integraties, zoekt u de Close-integratie op en zet u de status van Actief op Inactief. Om de integratie permanent te verwijderen, opent u de instellingen van de Close-integratie, scrollt u naar beneden, klikt u op Integratie verwijderen en typt u Verwijderen ter bevestiging.

Hulp nodig of een vraag? Neem gerust contact op via ons Support portal — we staan voor u klaar.